Hur kan man spara pengar på rakning?

Fråga:  Rakhyvlar och andra rakprodukter är ofta relativt dyra.  Hur  kan man spara pengar på sin rakning?

Svar:  Det enklaste svaret på denna fråga är att låta bli att raka dig och låta skägget växa ut.  Men det är troligen inte svaret som du eller någon annan vill ha.  Ni vill veta hur man kan spendera mindre på sin rakning och samtidigt hålla sig välrakad och professionell.

Det finns mycket som du kan göra för att minska hur mycket pengar du behöver spendera på rakning.  Det första du skall göra om du vill spendera mindre pengar på rakning är att sluta använda engångsprodukter såsom Gillette mach3, Gillette fusion och andra populära rakblad.  Dessa produkter är dyra och använda och det finns många billigare alternativ som ger lika bra eller bättre alternativ.  Gillette spenderar mycket pengar på att marknadsföra sina produkter och få dig att tro att de är det bästa alternativet.  Det finns dock många andra alternativ som ger ett lika bra resultat.

raka sig

Säkerhetshyvlar

Säkerhetshyvlar brukade vara väldigt populära innan  engångshyvel blev dominerande på marknaden.  En säkerhetshyvel fungerar på exakt samma sätt som en engångshyvel men istället för dyra rakblad från Gillette så använder de vanlig dubbelrakblad.  Dessa rakblad är mycket billigare att köpa.  Du kan räkna med att betala ungefär 50 kr för 10 blad.  Det är mycket enkelt att byta blad i dessa hyvlar.

Att köpa en säkerhetshyvel kostar dig några hundralappar men är värt kostnaden.  Du kan få en bra säkerhetshyvel för ca 300 kr och en riktigt bra säkerhetshyvel för 5-600 kr.  Detta kan låta som mycket pengar för en rakhyvel men eftersom du kommer spara mer än 100 kr varje gång du behöver köpa nya rakblad så tar det inte länge innan du går på plus på affären. De flesta män som köper en säkerhetshyvel börjar gå plus på affären inom 3 månader från köpet.  För många tar det mindre än 2 månader att ha sparat igen rakhyvelns pris.

Rakknivar

Om du inte vill behöva spendera några pengar alls på rakblad så är rakkniv ett mycket bra val. De är inte särskilt svåra att använda och ger den bästa rakning du någonsin kan få.  Det är möjligt att köpa en rakkniv för ett par hundralappar men dessa rakknivar håller normalt inte särskilt bra kvalitet.  Det är bättre att spenderar  mer pengar och köpa en kniv av hög kvalitet.  Om du köper en kniv av hög kvalitet och tar hand om den som skall så kommer den troligen att hålla livet ut.  Du behöver med andra ord aldrig köpa en rakhyvel eller rakblad igen.  Detta låter dig spara tiotusentals kronor över åren.    En högkvalitativ rakkniv kostar normalt ett par tusenlappar men är väl värt priset eftersom man inte längre behöver köpa rakblad.

rakkniv
Rakprodukter från proraso m.fl

Rakskum & rakgel

Rakskum och rakgel är mer eller mindre en bluff.  Vatten eller en vegetabilisk olja kan ge dig samma effekt och kostar mycket mindre. Personligen använder jag kokosolja som ger en bra rakning och är gynnsamt för huden.

Skäggolja

Om du har ett skägg så kan du enkelt göra din egen skäggolja.  Att göra din egen skäggolja är enkelt och kostar bara en bråkdel av vad det kostar att köpa skäggolja.  Det kan ibland kosta lite att köpa ingredienserna men när du har ingredienserna kan dessa användas för att göra mycket olja och över tid blir det mycket billigare att göra din egen olja.